Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Modern äpplekaka

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min sambo, grannar och jag själv naturligtvis tycker den är så god, den är nästan beroendeframkallande, den smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör poröst med sockret, blanda sen i äggen ett åt gången. Smeten vispas ordentligt. Rör i vetemjöl/bakpulver blandningen +salt omväxlande med mjölken. Sen saften av citronen.
  2. Skala och kärna ur äpplena, skär dom i klyftor, dela dom i 2 högar, ena högen skäres i lite mindre bitar och röres i smeten. Häll sen smeteni smord form och lägg andra högen i rader ovanpå.
  3. Häll lite kanel/socker blandning ovanpå äpplena. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader Serveras med fördel med vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Makedonka 29 september 2013

    hur länge i ugnen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.