Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mör kyckling på ett kick!

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kycklingen blir väldigt mör och fin. Receptet tar max 30 minuter med en induktionshäll och varmluftsugn. Väldigt lätt och perfekt efter jobbet en fredagskväll! Garanterat godkänt av både barn och vuxna! För att göra glutenfri, byt mjölet mot glutenfritt alternativ. Servera med ris, pasta, bullgur, couscous eller kall i sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på ca 175-200 grader (beroende på ugn).
  2. Fyll en stekpanna till hälften med vattnet. Koka upp vattnet, blanda sedan ner buljong och önskat mycket chili. Lägg i kycklingen i den kokande buljongen. Sätt på aluminiumfolie och sätt in i ugnen. Låt stå i ugnen 20 min.
  3. Ta kycklingen ur pannan och kolla om den är klar genom att skära den på mitten. Lägg över all kyckling på en skärbräda och lägg aluminiumfoliet på den om den är klar, ställ in den längre i ugnen om den behöver mer tid. Ta lite av buljongen om blanda med mjöl. Låt resten av buljongen koka medans du blandar ner redningen.
  4. Servera varmt eller kallt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • UlrikaWennberg 27 oktober 2011

    Jag har ändrat lite finlir så som vad som står bland ingredienser och styckesindelning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.