Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Möra marmeladbakelser

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Aprikosmarmelad och sötmandel

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl, socker och matfett. Rör i ägget och arbeta ihop degen snabbt. Lägg den kallt en stund så går den lättare att kavla.
  2. Skålla, skala och mal mandeln och blanda den med florsocker, ägg och marmelad.
  3. Kavla ut två längder av degen, ca 10x20 cm, och lägg dem på smord plåt.
  4. Nyp upp en kant utefter långsidorna och lägg på mandelmarmeladen.
  5. Grädda längderna 15-20 minuter, 200 grader. Mördegen ska vara helt torr och vackert ljusgul.
  6. Låt längderna svalna på plåten och skär dem sedan med vass kniv.
  7. Garnera bakelserna med en topp vispgrädde och strö över blockchoklad eller mandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.