Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Möra ökensand

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En söt småkaka från förr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker vitt och poröst. Mät upp och blanda mjöl, vaniljsocker och hjorthornsalt och arbeta in det i smör/sockerblandningen. Arbeta ihop degen och rulla ut till en rulle som delas i ca 30 bitar. Rulla varje bit till en kula. Tryck en platt fingertopp i botten så att ovalt "dike" formas. Lägg denna sida ner på plåten och grädda i 150 grader ca 30 minuter.
  2. Gör gärna en provkaka. Flyter kakan ut och blir brun så sänk temperaturen något för då är din ugn för varm.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bappi 21 april 2015

    Så möra och goda *wow* Full pott med poäng/ kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.