Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Möra smörkakor

 
  • Serverar: 65 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Snabb-bakade kakor som bara smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop smöret och sockret. Tillsätt maizenamjölet. Blanda i vetemjölet och bakpulvret. Fördela smeten i småkaksformar på plåt. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakorna kallna i formarna. Fförvara kakorna i burk eller frys, håller i ca 3 månader i frys.
  2. För att få citrussmak blanda rivet citronskal i smör och sockerblandningen. Annan ev smaksättning ( vanilj, lime, apelsin mm ) blandas alltså i smör och sockret.
  3. Man kan också trycka ett hål i kakan och hälla lite choklad, sylt eller något annat gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.