Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Möra vaniljkakor med chokladdoft

(3 kommentarer)  
Möra vaniljkakor med chokladdoft Möra vaniljkakor med chokladdoft Möra vaniljkakor med chokladdoft
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Småkakorna innehåller också nescafé och rullas i både kakao och nescafé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman vetemjöl, potatismjöl, florsocker, vaniljsocker, nescafé och smör, gärna i en matberedare med kniv, till en smidig deg. Forma till en rulle och pensla lätt med äggvita.
  2. Rulla längden i en blandning av strösocker, kakao och nescafé. Lägg i kylen att stelna. Skär i skivor, lägg på bakpapperklädd plåt och grädda i 175º 5-8 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • emaxen 28 oktober 2009

    Hejsan har nu bakat dina kakor, blev goda men betyget på smaken blir en 4:a men själva receptet blir en 5:a

  • UllaC 1 juni 2011

    Att säja att kakorna har chokladdoft tycker jag inte stämmer. De har kaffedoft och kaffesmak och är jättegoda. Har precis tagit dom ur ugnen och provsmakat.

  • JennyV 2 juni 2011

    De var oerhört spännande kakor. Superfina i konsistensen och de hade en annorlunda smak av kaffe, choklad och socker!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.