Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mördegskaka med svartvinbärsglasyr

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Svartvinbärsglasyren ger en frisk smak åt kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med smort bakplåtspapper.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker på bakbordet och hacka ner smöret, tillsätt det lättvispade ägget och arbeta ihop degen. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 30 gånger 40 centimeter och lägg den i långpannan. Ställ kallt en liten stund.
  3. Skålla, skala och finhacka mandeln, riv mandelmassan grovt och bittermandeln fint ner i en bunke. Tillsätt mandeln, det lätt vispade ägget och smöret. Rör tills smeten är mjuk och bredbar. Bred smeten över mördegen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Bred ett tunt lager sylt på den heta kakan. Låt kakan svalna och ställ den sedan kallt.
  5. Rör ihop ingredienserna till glasyren. Prova först på en kaka, är glasyren för tunn så rör ner mer florsocker, är den för tjock avhjälps det med några droppar vatten. Skär kakan i 5 centimeter breda remsor, pensla eller bred på glasyren och skär sedan 2 centimeter breda snittar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.