Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mördegspajer med vit choklad

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Supergoda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjöl och socker i en skål, tillsätt smör och arbeta in det tills konsistensen blivit smulig. Vispa ihop äggulor och vatten i en separat skål. Rör ner blandningen i de torra ingredienserna och blanda till en deg. Knåda degen på bakbordet i 1 minut eller tills den är slät. Slå in den i plastfolie och låt den ligga 20 minuter i kylskåpet.
  2. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord och klä 12 tartelettformar med den. Nagga bottnarna, täck över och ställ formarna kallt i 15 minuter. Klä pajskalen med ugnsfolie och torkade ärtor eller bönor och grädda dem i 200° varm ugn i 10 minuter. Ta bort ärtor och folie och grädda i ytterligare 5 minuter. Ta ut pajskalen och låt dem svalna.
  3. Fyllning: skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur de svarta fröna. Hetta upp dem i en kastrull tillsammans med grädden tills det nästan kokar. Lägg chokladbitarna i en värmetålig skål och häll över den heta vaniljgrädden. Vispa tjockt med en elvisp.
  4. Låt fyllningen stå 30 minuter i kylskåpet och vispa sedan upp den igen. Fördela fyllningen i pajskalen och ställ kallt i 30 minuter. Dekorera med hyvlad choklad och pudra över kakaopulver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.