Häll mjöl och socker i en skål, tillsätt smör och arbeta in det tills konsistensen blivit smulig. Vispa ihop äggulor och vatten i en separat skål. Rör ner blandningen i de torra ingredienserna och blanda till en deg. Knåda degen på bakbordet i 1 minut eller tills den är slät. Slå in den i plastfolie och låt den ligga 20 minuter i kylskåpet.
Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord och klä 12 tartelettformar med den. Nagga bottnarna, täck över och ställ formarna kallt i 15 minuter. Klä pajskalen med ugnsfolie och torkade ärtor eller bönor och grädda dem i 200° varm ugn i 10 minuter. Ta bort ärtor och folie och grädda i ytterligare 5 minuter. Ta ut pajskalen och låt dem svalna.
Fyllning: skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur de svarta fröna. Hetta upp dem i en kastrull tillsammans med grädden tills det nästan kokar. Lägg chokladbitarna i en värmetålig skål och häll över den heta vaniljgrädden. Vispa tjockt med en elvisp.
Låt fyllningen stå 30 minuter i kylskåpet och vispa sedan upp den igen. Fördela fyllningen i pajskalen och ställ kallt i 30 minuter. Dekorera med hyvlad choklad och pudra över kakaopulver.