En riktigt god gammeldags hallontårta att bara njuta av. Du täcker frasig mördeg med finaste choklad och fluffig grädde och som kronan på verket garnerar du härligheten med stora, saftiga hallon.
Instruktioner
- Skär matfettet i bitar och lägg det tillsammans med strösocker, vetemjöl och ett ägg i en matberedare. Kör till en smidig smet. Arbeta samman smeten ytterligare med händerna och låt degen stå kallt minst 20 minuter.
- Kavla ut degen på bakpapper till två stora, runda bottnar, ca 23 cm i diameter. Lägg dem på plåtar, nagga dem med en gaffel och grädda i 175 grader, ca 20 minuter. Låt bottnarna kallna och dra sedan försiktigt av pappret.
- Smält chokladen i vattenbad, pensla bottnarna med den och låt stelna. Vispa grädden tjock och tillsätt vaniljsocker. Dela det andra ägget och vispa ner gulan.
- Lägg den ena bottnen på ett fat, bred på grädde och strö över socker. Täck grädden med hallon, men spara 10-15 till garnering. Lägg på den andra bottnen med chokladen upp och tryck till lite lätt. Garnera med de återstående hallonen och låt tårtan stå kallt minst 30 minuter.
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar