Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mördegstårta med hallon

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En riktigt god gammeldags hallontårta att bara njuta av. Du täcker frasig mördeg med finaste choklad och fluffig grädde och som kronan på verket garnerar du härligheten med stora, saftiga hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär matfettet i bitar och lägg det tillsammans med strösocker, vetemjöl och ett ägg i en matberedare. Kör till en smidig smet. Arbeta samman smeten ytterligare med händerna och låt degen stå kallt minst 20 minuter.
  2. Kavla ut degen på bakpapper till två stora, runda bottnar, ca 23 cm i diameter. Lägg dem på plåtar, nagga dem med en gaffel och grädda i 175 grader, ca 20 minuter. Låt bottnarna kallna och dra sedan försiktigt av pappret.
  3. Smält chokladen i vattenbad, pensla bottnarna med den och låt stelna. Vispa grädden tjock och tillsätt vaniljsocker. Dela det andra ägget och vispa ner gulan.
  4. Lägg den ena bottnen på ett fat, bred på grädde och strö över socker. Täck grädden med hallon, men spara 10-15 till garnering. Lägg på den andra bottnen med chokladen upp och tryck till lite lätt. Garnera med de återstående hallonen och låt tårtan stå kallt minst 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.