Frisk mördegstårta med ett fylligt chokladlager i mitten och glänsande hallontäcke överst.
Instruktioner
- Mördeg:
Rör snabbt samman mördegen, gärna i matberedare. Låt degen vila svalt i minst 30 minuter. Kavla ut degen eller tryck ut den i en osmord form, ca 28 cm, gärna med löstagbar botten. Ställ in formen i frysen i minst 20 minuter.
- Chokladfyllning:
Smält chokladen tillsammans med smöret. Vispa samman ägg och socker. Rör ner det i chokladen. Häll smeten i mördegsskalet. Grädda mitt i ugnen i 150 grader ca 35 minuter. Låt svalna.
- Hallonsylten:
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter. Koka samman hallonen med sockret, skumma ev. Krama ur gelantinbladen och smält dom direkt i den varma sylten. Låt sylten svalna något innan den breds ut som en spegel på den avsvalnade kakan. Kyl tårtan.
- Dekorera med hallon och citronmeliss.
Servera med lite vispad grädde.
Publicerat den
14 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
en underbar tårta hälsningar merrin