Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mördegstårta med hallonsylt

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Annorlunda mördegstårta med spännande kryddor i degen. Receptet är gammalt, mer än 200 år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till mördegen direkt på bakbordet och arbeta ihop den, eller kör den i matberedare. Lägg degen kallt att vila. Kavla ut 2/3 av degen och klä en smord form med löstagbar botten, ca 27 cm i diameter. Lägg på sylten.
  2. Kavla ut resten av degen, skär den i remsor och lägg dem i ett rutmönster över sylten. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 30 minuter i 200°.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.