En underbart god och enkel tårta med spröd mördeg, fyllig vaniljkräm och söta, solmogna jordgubbar.
216 kcal/bit
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman vetemjöl och kallt smör till en smulig massa, blanda i 1½ msk kallt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt stå i kylen cirka 30 minuter.
- Blanda majsenan med ½ dl kall mjölk i en skål. Vispa ner ägget, äggulan och sockret. Hetta upp resten av mjölken tillsammans med vaniljstången. Vispa ner den heta mjölken i majsenablandningen lite i taget. Häll blandningen i kastrullen och vispa över låg värme tills krämen tjocknar. Ta bort kastrullen från värmen precis innan krämen kokar och fortsätt vispa tills den är slät. Låt svalna.
- Ställ in pajbottnen i ugnen och grädda cirka 20 minuter tills den är gyllene. Ta upp vaniljstången ur krämen, skrapa ur fröna med en kniv och vispa ner i krämen. Skeda upp krämen i pajskalet.
- Arrangera jordgubbsskivorna på krämen så att de överlappar varandra i ett snyggt mönster. Pudra över florsocker.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar