Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk chokladkaka

(1 kommentar)  
Mörk chokladkaka Mörk chokladkaka
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Har en anteckningsbok med recept från 1971, så jag vet inte från vilken tidning jag har sparat den här. Men jag garanterar att den är jättesmarrig. Med vispgrädde och lite aprikospuré (ur barnmatsburk t.ex.) blir den också en fin efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp kakaopulver, gräddmjölk och socker i en kastrull och låt det kallna.
  2. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och vaniljsockret.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggblandningen omväxlande med den kalla chokladmjölken. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda kakan på 175 grader 45-50 minuter.
  4. Denna är jättegod med sin fylliga chokladsmak och med sin fina konsistens.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • krtek 26 april 2008

    Nu står den i ugnen, så vi får se hur den blir. Jag hade dock problem med receptet. I först instruktionen ska jag koka upp sockret med gräddmjöl och kakao. I den andra instruktionen ska jag vispa socker och matfett. Men sockret är ju i kastrullen????

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.