Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk chokladmousse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Superläcker chokladmousse med en gnutta rom!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad. Rör om.
  2. Lättvispa grädden. Dela ägget. Vispa äggvitan till hårt skum. Vispa äggulan med rommen.
  3. Rör ner hälften av chokladen i äggulan. Vänd ner resten. Vänd ner äggvitan och grädden och blanda väl.
  4. Häll moussen i små glas eller portionsformar och ställ in i kylskåpet 4 timmar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Moline 2 maj 2010

    Gjorde denna mousse på Valborg och den gjotde succé. En av gästerna sa att det var den godast chokladmousse han ätit :-) . Jag serverade den med färska hallon på toppen och ett glas mörk rom till....perfekt avslutning på middagen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.