Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk Chokladmousse a la Per Moberg

(4 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En riktig chokladbomb för den som är sugen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad. Bryt sönder chokladen på en tallrik och ställ över det kokande vattnet och låt chokladen smälta helt.
  2. Fördela fram ägggulorna och vispa grädden fluffig. Ju fluffigare grädde desto fluffigare mousse!
  3. När chokladen har smält och svalnat något, blanda ner ägggulorna försiktigt. (Jag får en fast smet) Vänd försiktigt i chokladsmeten i grädden och blanda ihop väl. Men se till att inte överarbeta den så att grädden tappar sin konsistens! Ställ kallt minst 1 timme innan servering.
  4. Hoppas det smakar!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • CarolinaFS 18 mars 2011

    Jag gjorde detta receptet igår!!! En riktig succé ! Helt underbara, enkel att göra och helt ljuvlig! Jag ska göra den imorgon igen när jag ska hälsa på min mormor och hennes pojkvän!

  • pihal 7 oktober 2012

    Kanonrecept, enkelt och suveränt gott. Jag hade i lite hallonlikör. 5 i betyg från mig och min familj

  • angeliccca 4 mars 2013

    Väldigt enkelt att göra och mäktigt som bara den. Det blev inget WOW runt köksbordet, men det var gott och enkelt att göra.

  • angeliccca 4 mars 2013

    Väldigt enkelt att göra och mäktigt som bara den. Det blev inget WOW runt köksbordet, men det var gott och enkelt att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.