Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk chokladmousse med Licor 43

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 6 timmar 20 minuter
Skriv ut

Mums..en av mina många favoriter, när det gäller chokladmousser. Perfekt att förbereda dagen innan fest.

Ingredienser

Instruktioner

1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills äggvitan är vit, blank och styv. 2. Smält chokladen i en kastrull över vattenbad. 3. Vispa ihop äggulor och kaffe i en bunke över vattenbad på svag värme till en tjock smet. Rör ner den smälta chokladen. Vänd sist försiktigt ner äggvite vispet. 4. Fördela i 6 portionsformar och ställ svalt att stelna i minst 6 timmar eller över natten. Vid servering slås 1-1½ msk licor 43 över moussen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • it00_mbj 8 juli 2009

    Här kommer en jättegod chokladmousse som inte alls är mäktig utan perfekt till jordgubbar. Vi fick den igår hos Viktor och Mirja fast utan sprit. Supergott m chokladsmaken till färksa jordgubbar!!! :) De serverade grädden i en separat skål men den klarar man sig utan tror jag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.