Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk chokladparfait med hasselnötter.

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Mörk chokladparfait med hasselnötter. Det är bara så gott!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg hasselnötskärnorna på en plåt, ställ in den i varm ugn och låt rosta tills skalen lossnar och nötterna är ljust bruna. Ta ut plåten och låt nötkärnorna svalna något. Gnid dem mot varandra mellan handflatorna så att skalen avlägsnas. Hacka nötterna grovt och ställ dem åt sidan. Hacka chokladen mycket fint och lägg den i en skål. Värm crème fraîchen till kokpunkten i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, lägg i chokladen och rör om tills chokladen smält och massan är slät. Tillsätt de fyra äggulorna under kraftig vispning. Häll tillbaka chokladmassan i skålen och låt den svalna tills konsistensen är mjuk. Tillsätt de hackade hasselnötterna. Vispa grädden till lätt skum. Tillsätt ev. 2 msk apelsinlikör. Vänd ner den vispade grädden i chokladmassan och häll den i en form. Låt glassen frysa minst 3 timmar eller tills den är lagom fast.
  2. Ta ut glassen ca 20 minuter innan den ska serveras och ställ den i kylskåpet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.