Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk chokladtårta

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Mörk chokladtårta

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175ºC. Pensla en 20 cm rund kakform med smält smör eller matolja. Blanda ner mjöl och bakpulver i en stor skål. Tillsätt kakao, socker, smör, mjölk och gräddfil, vispa ca 1 minut på medelläge tills allt är väl blandat. Tillsätt äggen, öka till hög hastighet och vispa ca 4 minuter till en slät och pösig smet. Häll smeten i formen och grädda ca 1 timme tills en provsticka som sticks ner mitt i kakan är torr när den dras upp igen. Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå i formen ca 10 minuter innan den stjälps upp på galler för att svalna. Gör glasyren. Rör ihop choklad och smör i en liten värmetålig skål. Ställ skålen i vattenbad över sjudande vatten och rör tills både choklad och smör smält. Tillsätt det siktade florsockret i omgångar under omrörning, rör tills glasyren är slät. Skär itu den kalla kakan på tvären med sågtandad kniv i två runda tårtbottnar. Bred ut vispad grädde på den undre bottnen. Lägg på den övre tårtbottnen och bred ut chokladglasyren i ett jämnt lager ovanpå

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Alexandra_S 3 september 2009

    Jag tycker att denna recept var väldigt enkel och väldigt gott. Gjorde den till min yngsta sonens föddelsekalas och det var en STOR succe. Mvh Alexandra

  • sosso100 14 november 2009

    Kan man ta bort chokladen ur glasyren så den blir vit? Blir den fortfarande lika god?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.