Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk krämig chokladtårta

 
Mörk krämig chokladtårta
Skriv ut

Choklad såklart

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170°. Smöra en rund form med löstagbar botten, se till att ha en som sluter riktigt tätt då smeten är lite lös.
  2. Smält Fazer Ögon Mörk Choklad och smör i vattenbad. Blanda noga och låt svalna. Skilj äggvitor från gulor. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum. Vispa därefter vidare och tillsätt sockret och sist äggulorna.
  3. Blanda chokladsmeten med äggsmeten försiktigt. Häll upp i den smorda formen. Grädda i ca 1 timma. Tårtan kommer att bli pösig under tiden i ugnen för att sedan sjunka samman igen. Låt den gärna vila under en eller ett par timmar innan ni äter den.
  4. Innan servering: Blanda nötter, råsocker och Fazer Ögon Cacao och strö över tårtan. Servera gärna med färska bär eller en vaniljglass

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.