Kaffe och choklad är en klassisk kombination som verkligen kommer till sin rätt i denna mörka och fylliga chokladmousse smaksatt med kaffelikör.
Instruktioner
- Lägg chokladen i en värmetålig skål och ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Värm försiktigt under omrörning tills chokladen smälter. Ta kastrullen från värmen, tillsätt smöret och rör om tills det har smält.
Vispa ner äggulorna i chokladsmeten och vänd sedan ner grädden samt espresson och kahlúa.
- Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren och fettfri skål. Vänd ner några skedar äggviteskum i chokladsmeten och tillsätt sedan resten av skummet portionsvis.
- Fördela moussen i fyra portionsskålar, täck över och kyl dem i minst 3 timmar tills moussen har stelnat.
Strö över chokladspån vid servering.
Publicerat den
20 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar