Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk och vit chokladkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta är en krämig och kladdig chokladkaka som är lätt att komma ihåg, och lätt att variera precis hur man vill, om man vill ha sina hackade favoritnötter, lite kallt espressokaffe, rom, eller som jag tycker om: mortlade havregryn och vit choklad. Allra godast blir det med fullkornsvetemjöl, råsocker och riktigt fin choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och den mörka chokladen i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll smör-/chokladblandningen i smeten. Häll i vetemjölet och vispa långsamt, alternativt rör ner mjölet med en slev.
  2. Mortla havregrynen grovt och hacka den vita chokladen i små bitar, inte mindre bitar än ca 5 mm, och blanda ner detta i smeten.
  3. Häll detta i en smörad och bröad form. Helst ska formen inte vara större än 20 cm i diameter.
  4. In i ugnen på 200 grader i ca. 20-25 min.
  5. Servera varm med vaniljglass eller grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • vjulita 13 augusti 2011

    ska det itne stå "vispa ÄGG och socker vitt och pösigt"? smöret smälter man med chokladen om jag fattar rätt? Hälsningar jultia

  • Lollipoplady 15 augusti 2011

    Ahahaha, jo... jag fixar det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.