Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk och vit chokladtryffelkaka med nötter

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Både mörk och vit choklad ryms i denna förföriska tryffelkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Smält 150 g smör i en kastrull, ta från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner 1 ägg i taget och slutligen mjölet.
  3. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, "bröad" med kokos.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna i formen.
  5. Koka under tiden upp grädde och 50 g smör i en kastrull, ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
  6. Bred tryffeln över kakan och strö över nötterna, garnera med bär och skär kakan i smala bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.