Både mörk och vit choklad ryms i denna förföriska tryffelkaka
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º.
- Smält 150 g smör i en kastrull, ta från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner 1 ägg i taget och slutligen mjölet.
- Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, "bröad" med kokos.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna i formen.
- Koka under tiden upp grädde och 50 g smör i en kastrull, ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
- Bred tryffeln över kakan och strö över nötterna, garnera med bär och skär kakan i smala bitar.
Publicerat den
16 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar