Det här är nog en av de godaste bröden jag någonsin ätit! Ett mörkt och väldigt nyttigt bröd som ändå inte är torrt och tråkigt. Har tagit receptet från ett cafe i stan som jag jobbade på.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Hej! Jag har tänkt baka detta bröd, men undrar över 1 hel påse grahamnsmjöl. Finns det inte flera olika storlekar? Vet du ungefär hur mycket? Sedan undrar jag om brödet inte behöver jäsa något? Jag har aldrig bakat med bikarbonat så jag vet inte.
Har precis provat receptet, men brödet blev alldeles kompakt och degigt i mitten trots att jag lät brödet vara inne ca 20 min extra än angiven tid. Jag slängde brödet för det gick inte att äta. Har ingen aning vad jag har gjort för fel.
Spontant tycker jag det verkar vara för lite mängd bikarbonat till den mängden mjöl och fil som det antas vara (det står ju inte mängd grahamsmjöl). Bröd med bikarbonat behöver inte jäsa innan ugn. Det är ungefär som bakpulver som inte heller ska jäsa innan. Bikarbonat behöver något syrligt för att fungera, i det här fallet filmjölk.
Om det är bikarbonat så i degen "jäser" det i ugnen.