Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörka brödet

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Det här är nog en av de godaste bröden jag någonsin ätit! Ett mörkt och väldigt nyttigt bröd som ändå inte är torrt och tråkigt. Har tagit receptet från ett cafe i stan som jag jobbade på.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop allt utom filmjölk och sirap. När det är blandad, häll i filen och sirapen. Smöra 4 formar och dela upp smeten i dem. Grädda tills de känns fasta igenom, ca 50 min 175 grader.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Seawright 1 mars 2008

    Hej! Jag har tänkt baka detta bröd, men undrar över 1 hel påse grahamnsmjöl. Finns det inte flera olika storlekar? Vet du ungefär hur mycket? Sedan undrar jag om brödet inte behöver jäsa något? Jag har aldrig bakat med bikarbonat så jag vet inte.

  • Seawright 13 mars 2008

    Har precis provat receptet, men brödet blev alldeles kompakt och degigt i mitten trots att jag lät brödet vara inne ca 20 min extra än angiven tid. Jag slängde brödet för det gick inte att äta. Har ingen aning vad jag har gjort för fel.

  • maithab 18 juli 2008

    Spontant tycker jag det verkar vara för lite mängd bikarbonat till den mängden mjöl och fil som det antas vara (det står ju inte mängd grahamsmjöl). Bröd med bikarbonat behöver inte jäsa innan ugn. Det är ungefär som bakpulver som inte heller ska jäsa innan. Bikarbonat behöver något syrligt för att fungera, i det här fallet filmjölk.

  • boelving 27 april 2013

    Om det är bikarbonat så i degen "jäser" det i ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.