Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörka lantbrödskakor

 
  • Serverar: 15-18 portioner
Skriv ut

Filmjölk som vätska gör det extra saftigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen och slå över den ljumma filen och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig med maskin eller för hand, 5 min i maskin och några min längre för hand. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt jäsa under duk i 1 tim.
  2. Ta upp degen och knåda in resterande mjöl. Baka ut till små runda kakor genom att forma en längd som sedan skärs i lika stora bitar. Rulla och platta ut med handen. Nagga och låt jäsa ytterligare 30 min.
  3. Pensla med vatten och strö över lite mjöl. Gräddas mitt i ugnen i 200 grader ca 20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.