Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörka & vita kolamuffins

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Chokladkolamuffins. Mums!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Placera 20 pappersformar i fördjupningarna i 2 muffinsplåtar eller ställ 20 dubbla pappersformar på 2 bakplåtar.
  2. Hetta försiktigt upp vatten, smör, strösocker och sirap i en kastrull under omrörning tills sockret har lösts upp. Koka sedan upp, sänk värmen och låt sjuda sakta i 5 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt svalna.
  3. Häll under tiden mjölk och vaniljessens i en skål, tillsätt bikarbonat och rör tills det har lösts upp. Sikta ner mjöl och kakaopulver i en separat skål och tillsätt sirapsblandningen. Rör ner mjölk och rör om kraftigt tills smeten är jämn. Fördela den i pappersformarna och grädda i 180° varm ugn i 20 minuter eller tills muffinsen har höjt sig och känns fasta.
  4. Glasyr: bryt den mörka chokladen i en liten värmetålig skål, tillsätt hälften av vattnet och hälften av smöret och smält över en kastrull med sakta sjudande vatten. Rör slätt. Smält den vita chokladen på samma sätt i en annan skål. Sikta ner hälften av florsockret i varje skål och rör glasyren slät och tjock. Glasera muffinsen, hälften med vit, hälften med mörk glasyr, och låt den stelna. Dekorera med chokladspån som du hyvlar med en potatisskalare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.