Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Namnet på denna rätt har nog kommit av att man drar lax i Mörrumån!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morot och lök. Riv moroten grovt, och hacka löken. Fräs ihop med citronskalet i lite smör, i ett par minuter. Slå i vatten, och fond. Tillsätt vinäger och grädde, koka upp och låt sjuda i ca fem minuter. Red såsen med maizena utrört i vatten. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Tärna laxen i lagom stora kuber, och vänd ner dem i den varma såsen. Låt småsjuda i ca fem minuter eller tills laxen är klar. Servera gärna med pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lillpinglan 24 april 2009

    Supergod gryta!! Men har en fråga..idag fredag (gjorde maträtten i tisdags) så är såsen liksom "slemmig" när jag värmer upp maten.. Vad är det som gör det så? Den smakar och doftar gott så det verkar ju vara okej.. Konsistensen är - när man lyfter upp med gaffeln - som typ äggvita.... ??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.