Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mojjans bladsallad med ättiksdressing

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Jättegott till all stekt mat. Speciellt gott till ugnsstekt kyckling. Man kan ha detta i stället för pressgurka eller annan gurka till maten. Jättelätt att göra och man kan äta den direkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sära bladen och tvätta och skölj salladen noga. Blanda ättika, socker och vatten och rör om tills sockret löst sig helt.
  2. Riv salladsbladen i bitar och lägg dem i en glasskål. Häll ättikslösningen över och rör om så allt blandar sig. Detta skall du göra precis innan serveringen.
  3. Man kan även använda isbergssallad. Skär då salladen i 2-3 cm stora skivor och dela dem i bitar. Blanda i ättikslösningen och rör om.
  4. Toppen gott till helstekt kyckling och andra stekta kötträtter. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.