Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mojo-Rojo

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

en spansk kryddig och ljusrödpaprikasås med okänt ursprung, den har en markant vitlökssmak som passar till grillat kött som biff, kyckling och även lax.

Ingredienser

Instruktioner

Rosta rosta paprika och hela vitlökar med skal i ugnen 40 minuter på 175 grader. Dra av skal från paprika och vitlöken. Lägg i en skål Skär kanterna av brödet och tärna det. Lägg i skålen med vinäger, ägg, spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar samt salt. Mixa i mixa alltsammans till en jämn röra Tillsätt oljan droppvis och kör till en tjock sås. Vattnet kan du spä med så att du får en såsig konsistens på din Mojo Rojo-sås som nu är klar att servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.