Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept jag hittatde i en mattidning,som jag har. Ska visst vara Mexicos nationalrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt chiliflakes, jordnötter, russin, sesamfrön och kryddor. Häll över tomater med spad och buljong.
  3. Låt koka utan lock ca 15 min. Grovhacka chokladen och rör i såsen. Låt koka ytterligare ca 5 min.
  4. Tillsätt soja och smaka av med salt och socker. Mixa såsen slät.
  5. Stek kycklingfiléerna i smöret ca 5 min per sida, se till att kycklingen är genomstekt (70° innertemperatur). Krydda med salt.
  6. Servera kycklingen med chokladsåsen, ris, majs, bönröra och guacamole.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.