Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Molinogröt

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Användes visst på ålderdomshem för att få fart på gamlingarnas magar. Men det kan väl behövas för vem som helst. Gott är det också. Och nyttigt. Måste förberedas i god tid men blir bara godare vid uppvärmning. Frukt och linfrön måste ligga i vatten över natten. Gör gärna dubbel dats.

Ingredienser

Instruktioner

Skär fikonen i tärningar. Lägg dem och linfröna i vatten över natten. Tillsätt russinen. Koka upp alltsammans. Vispa ner mjölet. Låt gröten koka under omrörning, ca 10 minuter.

Kommentarer (2)

  • Flozzy 14 september 2009

    Kul att hitta detta recept på gröt som min far tvingade mig att koka en hel vinter varje morgon. Han hade fått blödande magsår och ville använda Ire Waerlands metoder för att bli frisk. Hela familjen fick äta råkost den vintern men friska var vi allihop. Utspelade sig vintern 1956-57. :-)

  • kickan54 27 juni 2012

    tack så mycket för att jag äntligen kan koka min" Molinogröt"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.