Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moma´s chocolate deluxe

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

En chokladälskares dröm! Mjuk chokladkaka penslad med karibisk rom, choklad- och romtryffel - toppad med chokladglasyr och färsk frukt eller färska bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tryffeln, för den tar 2-3 timmar att stelna. Blanda grädde och socker i en kastrull och koka upp. Tillsätt honung och rom. Bryt ner chokladen i en bunke, häll över gräddblandningen och smöret och mixa med en mixerstav. Låt tryffeln svalna innan den får stelna i kylskåpet. Rör lite i smeten då och då. Lugn, den stelnar, men det tar några timmar.
  2. Tårtbotten:
  3. Sätt ugnen på 180 grader. Ta ut alla ingredienser i tid så att de är rumstempererade.
  4. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt gräddfilen och det smälta och avsvalnade smöret. Blanda sedan alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten. Täck formens kanter, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper och smöra papperet. Fördela smeten i formen, grädda i 25-35 minuter, tills provstickan kommer ut torr.
  5. Glasyr:
  6. Smält smöret och chokladen i vattenbad eller i mikro (använd defrost ifall du mikrar så att chokladen inte bränns) Rör ner sirap och gräddfil i chokladsmeten. Sikta florsockret och blanda ner det också, lite i taget.
  7. Montering:
  8. Dela bottnarna i 3 delar. Lägg den understa delen på ett tårtfat och pensla på hälften av rommen. Stryk över ett lager av tryffeln, hälften. Lägg på nästa tårtbotten och bred ut resten av chokladtryffeln på den. Lägg på den tredje, och sista tårtbottnen och täck hela tårtan med glasyren. Så här långt kan du förbereda tårtan. Den håller i ca 5 dagar i kyl.
  9. Ta ut tårtan ca 30 minuter före servering så att den inte är kylskåpskall. Toppa med massor av färsk frukt eller färska bär. Servera gärna en klick grädde till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.