En favorit sen många år tillbaka, passar alla åldrar, bra rätt att bjuda på.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Hej ! Har lagat och bjudit vänner på "Monas kyckling i ugn", den var underbart god, alla uppskattade den. Jag använde Kronfågel, påse med 1 kg, (det var 4 stora fileer), Det blev kvar så min man och jag kalasade på detta dagen efter. Men det som förvånar oss är att rätten var mycket saltare, då, vad beror detta på. Är det skinkan som utlöser saltet och att det inte är så bra om man vill laga rätten dagen före. Trevligt om någon vill kommentera, Vänlig hälsning Ingrid Ek Thelin, TIERP.
Eftersom den rökta skinkan är det enda som innehåller salt förutom det du själv haft i vid tillagningen så är det med all sannolikhet så att den kan ha lakat ur under natten så att rätten upplevs som saltare. Och/eller så serverades rätten först som middagsmat, när man redan ätit salt mat under dagen ( kanske salta jordnötter eller ngt annat sim satt smaklökarna lite ur spel) och dagen efter åt ni samma fast redan till lunch.