Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monas kyckling i ugn

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En favorit sen många år tillbaka, passar alla åldrar, bra rätt att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

Kycklingfiléerna skall vara helt tinade. Vänd dem i mjöl, salta och peppra. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda hackad skinka, créme fraiche, persilja, senap och ost. Häll sedan blandningen över filéerna. Låt stå i mitten av ugnen i 25-35 minuter i 225 grader. Servera med ris och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ingridthelin2 27 september 2012

    Hej ! Har lagat och bjudit vänner på "Monas kyckling i ugn", den var underbart god, alla uppskattade den. Jag använde Kronfågel, påse med 1 kg, (det var 4 stora fileer), Det blev kvar så min man och jag kalasade på detta dagen efter. Men det som förvånar oss är att rätten var mycket saltare, då, vad beror detta på. Är det skinkan som utlöser saltet och att det inte är så bra om man vill laga rätten dagen före. Trevligt om någon vill kommentera, Vänlig hälsning Ingrid Ek Thelin, TIERP.

  • Janniex 31 januari 2013

    Eftersom den rökta skinkan är det enda som innehåller salt förutom det du själv haft i vid tillagningen så är det med all sannolikhet så att den kan ha lakat ur under natten så att rätten upplevs som saltare. Och/eller så serverades rätten först som middagsmat, när man redan ätit salt mat under dagen ( kanske salta jordnötter eller ngt annat sim satt smaklökarna lite ur spel) och dagen efter åt ni samma fast redan till lunch.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.