Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monas mandelbullar

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Dessa bullar blir nästan som wienerbröd. Utbakningen går snabbt. Bullarna ska bara jäsa en gång, när de lagts på plåten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker pösigt i en degbunke för hand eller med maskin. Blanda i ägget. Rör ut jästen i mjölken och häll ned blandningen i degbunken. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta samman ingredienserna till en smidig deg.
  2. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsyta och knåda in resten av mjölet. Kavla ut degen till en platta, ca 32x32 cm. Dela den i 8x8 cm fyrkantiga plattor. Lägg en klick mandelmassa, smaksatt med apelsinmarmelad, mitt på plattorna.
  3. Rulla ihop plattorna diagonalt och lägg dem med skarven nedåt på smord plåt eller bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk till knappt dubbel storlek, ca 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandel.
  4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250° 5 - 8 minuter. Låt bullarna kallna på galler utan bakduk. De smakar bäst nygräddade men går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.