Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monicas chokladkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Fick detta recept av min kompis och det har blivit en klar favorit som efterrättskaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smöra och mjöla två baklåtspapper. Då är det lättare att lossa bottnarna när de är gräddade.
  2. Vispa äggvitorna hårt och blanda sedan i strösockret, kakaon och de hackade nötterna försiktigt. Bred försiktigt ut smeten till 2 lika stora rundlar, tallriksstora. Grädda i 150-175 grader i 15-20 minuter. Lossa från papperet medan de fortfarande är varma. Låt svalna.
  3. Blanda äggulor, grädde och socker i en kastrull och koka upp under omrörning. Blanda sedan i mörk blockchoklad och rumsvarmt smör. Låt kallna.
  4. Ungefär hälften av smeten läggs på den ena kakan. Lägg sedan på den andra kakan och häll på resten av smeten. Avsluta med flagad mandel.
  5. Mycket gott att servera vispad grädde till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • thellme 24 februari 2009

    Otroligt god kaka!! Men man måste vara en sann chokladälskare för att kunna äta mer än en liten bit i taget... men då varar ju den också längre!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.