Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monicas juliga amerikanska pannkakor

 
  • Serverar: 7-8 portioner
Skriv ut

Supergoda och superenkla amerikanska pannkakor! Så här i juletider ville jag ge dem en julig touch, så jag använde mig av pepparkaksfil och tillsatte kanel, kardemumma och ljus sirap. Till vispade jag ihop grädde med lingonsylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop mjöl, kanel, kardemumma, salt, socker, vaniljsocker och bikarbonat i en bunke. Rör om väl.
  2. Tillsätt ägg och pepparkaksfil och vispa smeten jämn och klumpfri.
  3. Hetta upp en stekpanna, lägg i en klick smör. Sänk plattan något steg. Annars pröva dig fram.
  4. Klicka ut 1 dl smet i mitten av stekpannan. Stek pannkakorna på båda sidorna. Kolla försiktigt under hur pannkakan ser ut under innan du vänder. Man ser när det är dags att vända. Pannkakorna tar inte lång tid att steka, så håll ett öga på dem.
  5. Klara att äta! Servera med grädde, frukt, bär, turkisk/grekisk yoghurt, kesella, sylt, sirap. socker m.m.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.