Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monicas köttfärssås deluxe

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En vanlig köttfärssås som har piffats till med rökt skinka och salami. Här har jag inte heller nöjt mig med enbart crème fraiche, utan jag tillsatte även lite turkisk yoghurt. Sött möter syrligt! Och för att toppa detta bytte jag ut krossade tomater till körsbärstomater. Resultatet vart mer än godkänt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär purkolöken i små tunna ringar. Strimla salamin.
  2. Hetta upp en stekpanna tillsammans med olja och bryn purjolöken så att den får färg.
  3. Tillsätt köttfärsen och salta lite. Tänk på att skinkan och salamin är saltat, så salta inte för mycket.
  4. Tillsätt skinkan och salamin och fräs allt så det är väl genomstekt.
  5. Rör ner körsbärstomaterna, chilisåsen, tomatpurén och pressa vitlöksklyftorna.
  6. Tillsätt svartpeppar, chilipeppar och soja.
  7. Låt blandningen stå och puttra i 5 minuter, därefter rör ner Crème fraichen och låt köttfärssåsen stå och puttra i 5 minuter till.
  8. Serveras med valfri pasta.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • sipika 8 december 2011

    34 msk turkisk yoghurt, skulle det vara 3 - 4? (eller verkligen34 x 15 ml). Mixar du den eller sätter på när man äter?

  • monken86 8 december 2011

    Sipika: Vilken tur att du uppmärksammade mig om detta! Jag hade missat bindesträcket mellan 3:an och 4:an. Så det ska alltså givetvis vara 3-4 msk turkisk yoghurt!:) Nu har jag gått in och fixat det så nu är det bara till att tuta och köra;)

  • monken86 8 december 2011

    Sipika: glömde svara på din andra fråga, jag rör ner den turkiska yoghurten i köttförssåsen:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.