Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monicas Pepparkaksmuffins

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Dessa juliga muffins är lätta att göra och de går fort att baka ihop! För att göra dem extra "lyxiga" är det bara att låta fantasin flöda! I detta recept har jag piffat till muffisarna med lite krirtyr och pärlsocker. Andra varianter är vispadgrädde som har förgyllts med med pepparkakskross, kanel/kardemumma/pepparkakskrydda, marshmallows, pudrad florsocker, strössel eller dylikt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Slå på ugnen på 225 grader. Smält margarinet, tillsätt sedan mjölken. Blanda ihop ägg och socker och vispa pösigt. Blanda vätskan med äggsmeten. Tillsätt sirap, kakao, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kardemumma, pepparkakskrydda och kanel. Vispa ihop till en jämn och smidig smet. Häll upp smeten i bullformar, för bäst resultat blir det bra att fylla 2/3 av formarna och att använda sig av en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Ställ muffisarna på kylning.
  2. Kristyren: Separera äggvitan från äggulan. Blanda ihop äggvitan med sockeret och citronsaften. Rör ihop ingredienserna till en jämn och tjock kristyr. Kristyren ska vara så pass smidig att den är lätt att spritsa eller stryka över muffinsarna. Spritsa eller stryk kristyren över muffisarna. Toppa det hela med att strö över lite pärlsocker innan kristyren har stelnat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • melind 17 december 2013

    Dom där ser fantastiska ut! Undrar vart man kan köpa pepparkakskrydda någonstans? Finns det på t.ex. Ica Maxi, Coop Forum, och vilken hylla?

  • monken86 18 december 2013

    De är riktigt goda! :-) Ja det finns färdiga pepparkakskryddeblandningar att köpa de flesta välsorterade mataffärer, ICA, Coop, Willys City Gross m.m. Kryddblandningen finns på kryddhyllan. Himla bra kryddblandning om man inte orkar göra sin egen pepparkakskryddblandning av kryddorna som innehåller i blandningen :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.