Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monicas pizzabullar med curryköttfärs, rödlök och västerbottensost

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Älskar pizzabullar! De passar till så många olika tillfällen! Saknade dock en lite nyttigare variant med köttfärs. Och eftersom jag gillar köttfärs och curry ihop så fick det givetvis bli en fyllning med just dessa två ihop. Gjorde mina pizzabullar på en ny mjölsort som heter Vinjett fullkorn, vart riktigt bra. Hittar man inte Vinjett fullkorn i butiken går det alldeles utmärkt att byta ut den mot vanligt grahamsmjöl. Under tiden degen jäser första gången kan man röra ihop köttfärsblandningen och tomatsåsen. Dessa går att servera tillsammans med sallad, tzatsiki och/eller pizzasallad. Passar sig till vickning, buffé, picknick, födelsedagsfest m m.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm upp till 37°C. Ställ åt sidan.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölkblandningen. Rör om tills jästen har löst upp sig.
  3. Tillsätt olivoljan, honungen, saltet, vinjett fullkorn och vetemjölet och knåda ordentligt, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter om man gör det för hand.
  4. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  5. Fyllningen: Ansa och finhacka rödlöken. Fräs dem i lite smör tills de har fått färg. Tillsätt köttfärsen och stek upp.
  6. Tillsätt curryn, saltet, svartpepparn och chilikryddan. Rör om ordentligt. Ställ åt sidan för att svalna av.
  7. Tomatsåsen: Blanda ihop passerade tomater, chilisåsen, oreganon och saltet i en bunke. Tillsätt pressad vitlök och rör om.
  8. Utbakning: När degen har jäst, dela den i två lika stora bitar. Kavla ut varje halva till en tunn rektangulär form.
  9. Bred ut tomatsås över degen. strö över rökta skinkstrimlor, köttfärsröran och Västerbottensost.
  10. Rulla ihop till en rulle och skär varje rulle i 10 stycken bitar.
  11. Lägg de små bullarna i formar och platta till dem lite.
  12. Låt bullarna jäsa i 30 minuter under en bakduk.
  13. Garnering: Sätt ugnen på 225°C. Vispa upp ägget. Pensla bullarna med ägg och strö över oreganon.
  14. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 15 minuter.
  15. Ta ut och låt bullarna svalna av lite.
  16. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.