Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monicas surkaka

 
  • Tid: 8 timmar 30 minuter
Skriv ut

En mycket god och saftig surkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Allt skall knådas till en passlig tjock deg och får stå och jäsa i 6 timmar. Stjälp sedan upp den på en ungsplåt och sen jäsa i en timme till.
  2. Gräddas i 150 grader ica 1 ½ timme. Penslas några gånger med lite sirap och vatten. Täck över med en stor handuk eller en filt till nästa dag. Gär bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.