Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monika Ahlbergs underbara wienernougat

 
Skriv ut

Sött och gott till kaffet. Tydlig choklad- och nougatsmak. Krämig och alldeles underbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför het stekpanna. Ställ åt sidan.
  2. Ställ en skål eller tallrik över en kastrull till hälften fylld med kokande vatten. Smält nougaten i vattenbadet.
  3. Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet. Blanda ner den rostade mandeln.
  4. Häll upp massan i en avlång form klädd i bakplåtspapper. Låt stelna och skär sedan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.