Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monikas äggbakelser

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett recept jag fann på, för många år sedan. Jättegoda och smarriga små bakelser att bjuda på till kaffet. Bakelsen passar utmärkt som dessert efter en god middag. Bjud gärna ett litet glas dessertvin också till. Mycket passlig att bjuda på till påsken, då det ju är äggtider..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Täck en långpanna (30x40 cm) med smörpapper.
  2. Vispa ägg och strösocker i 5-6 minuter med elvisp på högsta hastighet. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggvispet och rör försiktigt tills det blandat sig.
  3. Bred ut smeten jämnt på smörpappret. Grädda i 225 grader 5 minuter. Kolla så att inte kakan bränns.
  4. Under tiden du gräddar kakan, fukta en ren kökshandduk och lägg ut den på skärbrädan.
  5. Ta ut kakan och stjälp upp den på den fuktade handduken. Lossa nu det övre smörpappret medan kakan är varm. Om det inte lossnar, lägg en blöt handduk på smörpappret så går det lättare att dra av. Låt kakan svalna.
  6. Öppna persikoburken och lägg 6 halvor i en sil. Låt persikorna rinna av väl.
  7. Vispa under tiden ingredienserna till smörkrämen med elvisp. Bred ut över kakan och rulla ihop den. Låt den ligga inrullad i handduken cirka 15 minuter.
  8. Vispa grädden med sockret. Skär 6 stycken (2-3 cm) tjocka skivor av rulltårtan. Bred grädden på rulltårteskivorna och täck med grädden runt om.
  9. Garnering: Avsluta med att lägga en persikohalva på varje skiva med grädden. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Irene-59 29 mars 2009

    Tackar det här kommer jag att göra ofta

  • campa69 5 april 2009

    Jag bjöd på dessa äggbakelser idag. De var jättegoda och ganska lätta att göra. Min 7-åriga son meddelade efteråt att han vill ha det här recpetet när han flyttar hemifrån. Det måste vara ett gott betyg :-)

  • lillafatima 12 april 2009

    Jag köpte färdig rulltårta och hade på grädde och persika. Garanterat inte lika gott, men framförandet såg likadant ut och var jätte upskattat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.