Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monikas goda paprika & pepparsås.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Toppengod sås!! Denna sås är som den pepparsås jag fick på en restaurang på Gran Canaria för en del år sedan. Godare sås hade jag aldrig ätit. Jag provade mig fram här hemma, och detta är så nära originalet jag kan komma, både vad det gäller smaken och konsistensen. Tips! Denna sås kan du använda till det mesta... Gott till stekt oxfilé, fläskfilé och kycklingfilé. Men även gott till stekt fläskkottlett, kassler m.m. Såsen kan göras dagen innan serveringen och underlättar och spar tid om man skall ha gäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skiva champinjonerna. Hacka charlottenlöken fint. Tvätta, och kärna ur paprikan, och skär den i små bitar. Krossa rosépeppar, vitpepparn och svartpeppar (var för sig) i en mortel.
  2. Bryn smöret i en stekgryta. Lägg i och bryn champinjonerna i ca 5 minuter. Lägg i charlottenlöken, paprikahacket och drygt hälften av den krossade rosépepparn och låt det steka med tills det blir mjukt och glansigt, utan att ha tagit någon färg.
  3. Häll i grädden, mjölken, créme fraichen, ketchup, kalvfond, vinet och soya och rör om. Låt det småputtra ca 10 minuter. Smaka av med salt, franska örtkryddor, svartpeppar, vitpeppar och ev. mer krossad rosépeppar. Låt det småputtra ytterligare ca 15 minuter. När det återstår ca 2-3 minuter tills såsen är färdig, häll då i den rivna osten. Rör om tills all osten smält. Smaka av med mer kryddor om Ni känner för det.
  4. Serveringstips! Bjud gärna rosépepparkryddad oxfilé inlindad i en baconskiva till denna sås, samt 1 eller 2 kupor ris. Bjud även en god grönsallad till, så är lyckan gjord. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nina11 10 april 2010

    Supergod sås! Gjordes i påskhelgen till helstekt fläskfilé och den gick verkligen hem hos hela familjen! Rekommenderas verkligen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.