Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monikas kasslerfrestelse

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En jättegod gratäng som man kan ha i stället för Janssons frestelse för de som inte gillar Janssons. Även passande till jul, kräftskiva, kalas mm.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skär potatisen i stavar. Skala och hacka löken. Skär kasslern i strimlor. Varva potatis, lök och kassler i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med potatis. Salta och peppra efter behag. Häll grädden och mjölken över rätten. Strö på lite ströbröd och klicka på smöret.. Grädda cirka 50-60 minuter i 225 graders ugn, eller till potatisen känns mjuk. OBS! Kolla i ugnen och täck med ugnsfolie när rätten börjar få fin färg. Servera gärna en grönsallad till. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.