Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monikas vitlökssås med kryddgrönt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Denna sås är toppengod och passar till varmrökt lax, matjessill, fiskpinnar och andra fiskrätter. Även toppengod som dippa eller till en grönsallad då man vill ha lite sting i såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Slå gräddfilen och majonnäsen och senapen i en skål och rör om.
  2. Klipp gräslöken och hacka persiljan och dillen. Häll ner allt kryddgrönt i gräddfilsblandningen. Pressa ner vitlöksklyftorna och citronen och häll ner i gräddfilen. Salta och peppra efter smak.'
  3. Låt stå och dra minst 2 timmar i kylskåp, gärna över natten för då kommer smaken fram som allra bäst. Garnnera gärna med citronmeliss.
  4. Har man ingen citron hemma kan man ta några droppar ättikssyra. Servera och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.