Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monkey Bread

(2 kommentarer)  
 • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Varför heter det Monkey Bread? Ingen aning. För att man drar isär bullarna kanske, lite som.. en apa skulle göra? Nåja. Strunt samma. Det är i alla fall väldigt gott - helt enkelt kanelbullar i brödform.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Smält 75 g smör i en liten kastrull. Häll i mjölken, och värm till ca 40°C. Smula ner jästen i en stor skål, och häll över den varma degvätskan och rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt salt och socker, och det mesta av mjölet. Arbeta för hand eller i maskin tills du har en smidig, blank deg.
 2. Jäs i en ren skål, med handduk över, i ungefär en halvtimme eller tills degen är dubbelt så stor.
 3. Smält resten av smöret. Blanda lika mycket strösocker och farinsocker (ca 1/2 dl av varje är bra att börja med) och en nypa kanel i en liten skål.
 4. Pensla en brödform med lite smör, och strö över lite kanelsocker.
 5. Ta sen bitar av bulldegen och rulla till golfbollsstora kulor. Doppa i smöret, och sedan i kanelsockret. Lägg i brödformen, och fortsätt tills du är klar med all deg.
 6. Täck formen och låt det jäsa i ungefär en halvtimme till. Sätt ugnen på 225°C och grädda i tio minuter. Sänk sen värmen till 175°C, sätt formen längst ner i ugnen, och grädda i tio minuter till. (Totalt tjugo minuter, alltså.)

Liknande recept

Kommentarer (2)

 • GaraMasala 30 mars 2008

  Det känns som att det saknas något i slutet av receptet...

 • Ketronya 30 mars 2008

  Låter häftigt, fortsättningen på receptet är dock ganska viktig ;) Här kommer den: Pensla en brödform med lite smör, och strö över lite kanelsocker. Ta sen bitar av bulldegen och rulla till golfbollsstora kulor. Doppa i smöret, och sedan i kanelsockret. Lägg i brödformen, och fortsätt tills du är klar med all deg. Täck formen och låt det jäsa i ungefär en halvtimme till. Sätt ugnen på 225°C och grädda i tio minuter. Sänk sen värmen till 175°C, sätt formen längst ner i ugnen, och grädda i tio minuter till. (Totalt tjugo minuter, alltså.)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.