Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monsunsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Filea fisken. Lägg ben och huvuden i kallt vatten tillsammans med löken skuren i skivor, vitlöken, persilje- och dillstjälkarna, lagerblad, timjan, vitpeppar och salt samt den skalade potatisen. Låt alltsammans koka ca 20 minuter. Lyft upp fiskskroven och passera resten genom en sil. Potatisen gör soppan något simmig. Koka de väl rengjorda musslorna i lite av soppan - bara tills de har öppnat sig - och lägg på ett fat vid sidan. Skala och skiva morötterna i tunna skivor. Koka dessa i lite vatten med en klick smör. Skär fiskfiléerna i 2-3 cm stora bitar. Blanda äggulorna med grädden och häll ner blandningen i soppan under vispning. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda - inte koka. Tillsätt musslorna och morötterna. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad gräslök samt dill och persilja före serveringen. I visan föreslår Evert att soppan serveras med vin, franskt vitt bröd och ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.