Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Montenegrinska köttpiroger - Glutenfria och Mjölkfria

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frasiga, goda och helt underbara är dessa piroger. Perfekta att göra en rejäl laddning av och frysa in och bara ta fram och värma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen med vatten, agavesirap och olja. Blanda alla torra ingredienser och rör ihop mjölet med vattnet snabbt med en visp. Låt degen vila i 1½ timme under plast. Gör under tiden fyllningen.
  2. Fräs paprika, morötter, vitlök och lök i olivolja en stund på medelvärme. Tillsätt färs och fräs en stund till. Klicka i tomatpuré och häll i vatten och låt koka underlock tills vattnet kokat bort. Rör i fetaost, ägg, gräslök, persilja, örtsalt och peppar och rör om allt ordentligt.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut varje del, men inte för tunt, till 4 stora fyrkanter. Fördela köttfärsen på fyrkanterna. Vik dem så de blir triangelformade. Tryck till kanterna med en gaffel. Ibland är det bra att pensla med lite vatten mellan degen så fäster det bättre. Plasta och låt jäsa i 30 minuter.
  5. Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg och 1 tsk vatten. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
  6. Servera gärna pirogerna med tomatsalsa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.