En ljuvlig kladdighet som räddat många kalas.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält smöret på medelvärme. Dra kstrullen från värmen och lägg i chokladen i mindre bitar. Låt stå ett par minuter och rör sedan tills chokladen smält och blandat sig med smöret.
- Vispa ägg och socker, gärna med elvisp, ett par minuter. Tillsätt konjaken. Vänd ned mjölet i äggsmeten med en slickepott. Blanda sedan chokladblandningen med äggsmeten.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen 11-12 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna ca 1 timme.
- Servera lättvispad grädde till och riv ev över lite extra choklad.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar