Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mor Brittas chokladkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En ljuvlig kladdighet som räddat många kalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret på medelvärme. Dra kstrullen från värmen och lägg i chokladen i mindre bitar. Låt stå ett par minuter och rör sedan tills chokladen smält och blandat sig med smöret.
  3. Vispa ägg och socker, gärna med elvisp, ett par minuter. Tillsätt konjaken. Vänd ned mjölet i äggsmeten med en slickepott. Blanda sedan chokladblandningen med äggsmeten.
  4. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen 11-12 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna ca 1 timme.
  5. Servera lättvispad grädde till och riv ev över lite extra choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.