Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mor Ingeborgs cheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Min barndoms "käsekuchen" med tyskt-österrikiskt ursprung. Min version är något förenklad men lika god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att dränka russinen med rom och låt stå i minst ett par timmar, gärna över en natt.
  2. Blanda ingredienserna till degen i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, även en bit upp på kanten. Nagga och ställ kallt i minst 30 minuter.
  3. Förgrädda botten i 200º ca 12 - 15 minuter. Ta ut formen och sänk ugnsvärmen till 175º.
  4. Vispa ihop ägg och florsocker. Tillsätt grädde, vaniljsåspulver, smör, Kesella, rivet citronskal+saft och romdränkta russin. Rör ihop till en slät massa. Häll fyllningen över mördegsbotten.
  5. Grädda i 30 - 35 minuter tills fyllningen har stannat och ytan fått lite färg. Låt kallna.
  6. Sikta över florsocker innan servering
  7. Det är gott med konserverade, väl avrunna mandariner i fyllningen i stället för romdränkta russin. De vänds i så fall försiktigt ner sist i fyllningen så de inte går sönder för mycket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.