Min barndoms "käsekuchen" med tyskt-österrikiskt ursprung. Min version är något förenklad men lika god.
Instruktioner
- Börja med att dränka russinen med rom och låt stå i minst ett par timmar, gärna över en natt.
- Blanda ingredienserna till degen i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, även en bit upp på kanten. Nagga och ställ kallt i minst 30 minuter.
- Förgrädda botten i 200º ca 12 - 15 minuter. Ta ut formen och sänk ugnsvärmen till 175º.
- Vispa ihop ägg och florsocker. Tillsätt grädde, vaniljsåspulver, smör, Kesella, rivet citronskal+saft och romdränkta russin. Rör ihop till en slät massa. Häll fyllningen över mördegsbotten.
- Grädda i 30 - 35 minuter tills fyllningen har stannat och ytan fått lite färg. Låt kallna.
- Sikta över florsocker innan servering
- Det är gott med konserverade, väl avrunna mandariner i fyllningen i stället för romdränkta russin. De vänds i så fall försiktigt ner sist i fyllningen så de inte går sönder för mycket.
Publicerat den
8 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar