Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mor Lisbeths chokladkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Oavsett om man gillar sockerkakor eller inte så är denna varianten av sockerkaka med chokladsås helt oemotståndlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vatten. Vispa samman sockret med äggen. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, till sist det kokta vattnet.
  2. Häll smeten i bröad form. Grädda sedan kakan i ugn, 180 grader i 35-40 min.
  3. Vi väntar med att göra såsen tills kakan har fått svalna helt.
  4. Alla ingredienser till såsen kokas upp tills den är simmig. Gör sedan små hål i kakan med ett skaft. Slå först såsen i hålen, sedan över hela kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.